Börjar det närma sig dagen med stort d? Är det dags att ta studenten snart? Att ta studenten är för många en mycket speciell händelse som kan ge minnen för livet. Med tanke på att det är en såpass stor dag för många, är det ju även så att de flesta vill att det ska bli så bra det bara kan bli. Om du vill ta studenten på absolut bästa sätt kan det vara bra att tänka på några saker.

Studentplakat- eller skylt

Något som pryder mångas studentfoton är en studentskylt eller ett studentplakat i ena handen. På skylten eller plakatet är det ofta en rolig eller en påhittig bild på studenten som kan ge många skratt. Ofta är det andra familjemedlemmar som bestämmer bild och hur plakatet eller skylten ska se ut. När du som familjemedlem ska köpa en studentskylt kan det vara bra att veta vilken storlek det ska vara och att bilden som ni valt passar till den storleken. Det brukar även ingå träskaft och regnskydd, vilket kan vara bra att ha.

Balkläder

Är det dags för den röda mattan att rullas upp? Balens glamour och galakänsla är någonting att verkligen ta vara på. Många passar på att klä sig till sitt absolut vackraste jag under balen i form av en riktigt stilig kostym eller en mycket vacker klänning. Om du vill ha en magisk kväll kan det vara en bra idé att lägga ner lite extra tid på att välja vad du vill ha för kläder till balen. Oavsett om du väljer att köpa nya eller ta någon förälders gamla balkläder så bör du verkligen välja något som får dig att känna dig vacker. När du valt kläder med omsorg kommer du verkligen att kunna få en kväll att minnas.

Studentkläder

Sist men absolut inte minst så är det även självklart att det är trevligt att ha relevanta kläder till självaste studentdagen. I de allra flesta fall brukar tjejerna ha på sig vita klänningar samt en studentmössa och killarna svart kostym med en studentmössa på huvudet. Om du vill passa in bland de andra kan det vara en god idé att också köra på det. Därför kan det vara bra att införskaffa en studentmössa och en klänning eller en kostym. Sedan om du som kille väljer att köra med slips eller fluga är mer av en smaksak.