Många gånger när vi hör ordet skola tänker vi på att sitta inne i ett klassrum och skriva på ett papper eller datorn. Det är många individer som blivit skoltrötta då den teoretiska skolan inte passat dem och deras begåvning.

Praktiska utbildningar

För att ett samhälle ska fungera behövs det olika slags kompetenser och den praktiska kompetensen är oerhört viktig. Om du tycker om att lösa problem och arbeta med dina händer finns det många utbildningar som passar dig – och som också kommer att ge dig jobb!

Gymnasieutbildningar

Gymnasieskolan erbjuder många praktiska utbildningar som ger dig jobb direkt efter studenten. Om du tycker om motorer kan du utbilda dig till mekaniker eller lastbilschaufför – två eftertraktade yrken. Om du däremot hellre vill arbeta med människor kan du utbilda dig till barnskötare eller undersköterska. Om du väljer att gå handelslinjen på gymnasiet får du lära dig att driva eget företag och kommer lätt få jobb i olika butiker. Alla dessa utbildningar kan du också gå som vuxen – om du valde ett gymnasieprogram som inte passade dig. Det är också möjligt att välja ett mer praktiskt program på gymnasiet och ändå sedan läsa på högskola – då du via Komvux läser in den kompetens som fattas.