Ett ämne som förekommer i skolan, och som många ogillar starkt är matematik. Många tycker att det är tråkigt, andra tycker att det är svårt. Det finns också många elever som menar att kunskaperna är helt onödvändiga. Men hur är det egentligen med matematik i skolan? Kan man underlätta för de elever som inte gillar ämnet?

När matten är för svår

Om man tycker att matematik är svårt kan det vara bra att få lite extra mattehjälp på något sätt. Det kan finnas flera anledningar till att matematiken känns svår. Man kan ha dyskalkyli, eller så har man bara svårt för att lära sig sakerna. Det kan också vara så att läraren går lite för fort fram i sitt ämne så att eleverna inte hänger med.

Matematik som läxa

När det gäller hemläxor i matematik kan det ibland vara lite extra svårt för eleverna. Många elever har föräldrar som inte kan så mycket inom matematik och då kan det vara omöjligt att få hjälp med läxan hemma. Just när det gäller matematikläxor gäller det verkligen att läraren tänker till så att eleverna verkligen kan och förstår det läxan går ut på.

Är all matematik nödvändig att kunna?

All matematik är inte nödvändig att kunna. Många klarar sig utmärkt utan att kunna multiplikationstabellen, algebra och annat. Inom vissa yrken som läkare och professor kan dock matte vara bra att kunna.